Hoe werkt het?

Sparen en verzilveren bij winkeliers

Door aankopen te doen in je eigen buurt, spaar je punten en steun je lokale winkeliers. Bij elke aankoop ontvang je punten. Hoeveel? Meestal een percentage van het aankoopbedrag, maar dat verschilt per winkelier. Via een persoonlijke pas worden de punten bijgeschreven op je puntenrekening. Deze punten kun je later verzilveren voor korting bij alle deelnemende winkeliers. Punten die je spaart bij de bakker, kun je dus verzilveren voor korting bij de slager. Elk punt is daarbij €0,01 waard. Bij winkeliers spaar en verzilver je punten middels je SamenDoen-spaarpas.


Sparen bij instellingen

Je kunt ook punten sparen bij organisaties die betrokken zijn bij jouw buurt, zoals de gemeente, de woningcorporaties, de school of het verzorgingstehuis. Word lid van een bewonerscommissie, word mantelzorger, of doe bijvoorbeeld mee aan een zwerfvuilactie of andere vrijwilligersactiviteit. Zo spaar jij extra veel punten en maak je deel uit van een actieve gemeenschap. Alle activititeiten vind je hier.


Sparen voor een spaardoel

Met SamenDoen spaar je niet alleen voor jezelf, maar ook voor een vereniging of ander goed doel waar jij warm voor loopt. Spaar bijvoorbeeld voor een speeltoestel in de buurt, een sportactiviteit in de wijk, de voetbalvereniging of het buurthuis.

Elke keer dat je punten spaart bij winkeliers of instellingen, gaat een deel daarvan naar jouw spaardoel. Standaard is dat 40%, maar je kunt zelf een percentage kiezen. Ook kun je kiezen voor welk spaardoel je spaart. Heb je geen spaardoel gekozen? Dan gaat een deel van jouw punten naar het algemene spaardoel. Het algemene spaardoel wisselt met regelmaat. Log in op 'Mijn SamenDoen' om een spaardoel en percentage te kiezen.


Sparen bij elkaar

Je kunt ook punten sparen door een ander te helpen. Zo bouw je mee aan een verbonden en fijne buurt. Op SamenDoen staan klussen van andere spaarders en het aantal punten dat je met de klus spaart. Zelf een klus plaatsen? Dat kan natuurlijk ook!