Hoe werkt het?

Bevorderen van participatie en gewenst gedrag

Met SamenDoen bevordert u participatie, stimuleert u vrijwilligerswerk of moedigt u informele zorg aan. Vertegenwoordigt u een woningcorporaties, gemeente, zorginstelling of onderwijsinstelling? Beloon dan ook uw huurders, inwoners, cliënten of ouders met punten telkens dat zij specifieke taken voor uw instelling, de buurt of voor elkaar uitvoeren. Zo vergroot u de betrokkenheid van inwoners bij elkaar en bij hun woonomgeving.

Effectief beleid realiseren

Met SamenDoen heeft uw instelling een effectief beleidsinstrument in handen. Door mensen te belonen kunnen beleidsdoelen sneller, goedkoper en eenvoudiger worden gerealiseerd. Vergelijkbare initiatieven in het buitenland hebben aangetoond meer mensen bereid zijn zich voor hun leefomgeving in te zetten als ze worden beloond en dat mensen die dat reeds deden, dat vaker gaan doen. SamenDoen brengt deze methodiek naar Nederland. Met SamenDoen kan uw instelling kosten voorkomen of terugdringen en inverdieneffecten realiseren. Wij nemen graag met u de concrete businesscase(s) voor uw instelling door!

Ondersteunen van lokale spaardoelen

Telkens dat uw instelling punten verstrekt gaat een deel naar een vereniging, club of ander lokaal goed doel zoals een speeltoestel in de buurt, een sportactiviteit in de wijk, de voetbalvereniging of het buurthuis.

Standaard gaat 40% van de punten die iemand spaart naar het spaardoel van zijn keuze. Spaarders kunnen zelf hun spaardoel en een percentage tussen de 20% en 100% kiezen. Als zij geen spaardoel kiezen gaat een deel van hun punten naar het algemene spaardoel. Het algemene spaardoel wisselt met regelmaat.

Door mee te doen steunt uw instelling dus het lokale verenigingsleven (klik hier voor alle spaardoelen).

Versterken van de lokale middenstand

Dankzij lokale middenstand blijven winkelstraten aantrekkelijk en uniek en trekken ze winkelend publiek. Door deelname van uw instellingen draagt u daar aan bij. Spaarders verzilveren hun punten bij een aangesloten winkelier naar keuze voor een korting. Zodoende brengt u lokale winkeliers nieuwe klandizie en helpt uw instelling leegstand in de binnenstad tegen te gaan.

Heb je een vraag?

Is iets niet duidelijk? Of heb je nog vragen? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Je punten zijn veilig

Bij SamenDoen spaar je op een veilige manier punten bij onze aangesloten ondernemers.

Op werkdagen van 9 tot 5

Op werkdagen staan we van 9 tot 5 voor je klaar voor al je vragen. Stuur een mail naar [email protected] of bel 085 130 07 91.