Wat is SamenDoen

Met SamenDoen versterk je jouw lokale gemeenschap via een uniek spaarprogramma! Door betrokken te zijn bij de buurt spaar je punten voor een jezelf, en een lokaal spaardoel. Je kunt deze punten allemaal doneren aan deze verenigingen of sociale organisaties, of je gebruikt ze voor korting bij lokale winkels of instellingen. 

SamenDoen staat voor een sterke lokale economie, een actieve gemeenschap, en een bruisend verenigingsleven!

Met SamenDoen:

  • Spaar je gemakkelijk punten voor kortingen en leuke acties.
  • Zorg je voor een veilige en schone buurt.
  • Steun je het verenigingsleven.
  • Steun je lokale winkels.

Lokale loyaliteit
Spaarders die inkopen doen bij een lokale winkel ontvangen punten op hun persoonlijke puntenrekening. Als winkelier waardeer je spaarders dus wanneer ze in jouw winkel aankopen doen. Zo krijg je toegang tot nieuwe klanten. Met bestaande klanten kan daarnaast een sterkere relatie worden opgebouwd. SamenDoen is hiermee een belangrijk nieuw marketingkanaal voor winkeliers! 

Waarderen
Ook instellingen en spaardoelen kunnen punten geven aan spaarders. Denk daarbij aan een bardienst in het buurthuis, het op tijd betalen van de huur, schoonmaken van de buurt of het gezelschap houden van ouderen. Als spaarder kan je deze punten verzilveren bij een lokale winkel of een instelling. 

Sterke gemeenschap
Daarnaast kun je met SamenDoen onderling punten uitwisselen voor vriendendiensten, burenhulp en mantelzorg. Zo leer je elkaar beter kennen en hoef je minder snel hulp van buiten in te schakelen. Als lid van dezelfde gemeenschap kan je elkaar bijvoorbeeld waarderen voor huiswerkbegeleiding, hulp met de belastingaangifte of een lift naar de dokter.

Schenken en doneren
Je verdient als spaarder niet alleen punten voor jezelf, maar ook voor een spaardoel naar keuze. Spaardoelen zijn lokale clubs, verenigingen of andere lokale goede doelen, zoals sociale organisaties. Het verenigingsleven in jouw buurt krijgt zo de noodzakelijke steun en waardering! Als spaardoel kan je de gedoneerde punten verzilveren bij winkeliers of instellingen. Ook kun je clubleden waarderen met punten voor bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.